Samsung-N210.jpg

Samsung anklaget for falsk markedsføring

Taiwanske myndigheder efterforsker Samsung for falsk markedsføring, der kan føre til en bøde på fem millioner kroner.

17. april 2013

Studerende i Taiwan har i den seneste tid skrevet kritiske anmeldelser af telefoner fra selskabet HTC, mens de har rost Samsungs smartphones til skyerne. Det er der umiddelbart ikke nogle problemer i, hvis det ikke var fordi, Samsung havde betalt de studerende for at skrive anmeldelserne.

Det har fået Taiwans konkurrencestyrelse til at gå ind i sagen for at vurdere omfanget af ulovlighederne. Hvis Samsung bliver dømt, kan virksomheden i værste fald se frem til en bøde på fem millioner danske kroner.

Samsung har endnu ikke modtaget informationer om, at myndighederne i Taiwan efterforsker sagen, men de har indrømmet at have brugt ufine metoder i forhold til at markedsføre deres produkter. Derfor har Samsung også stoppet sin markedsføring med anonyme kommentarer, fortæller virksomheden på deres lokale Facebook-side.

I anmeldelserne havde de studerende blandt andet fortalt, at HTC One hele tiden gik i stykker, og batteriet på Samsungs Galaxy III kunne holde i meget længere tid. Enkelte havde også haft de helt store roser fremme og sagt, at Samsungs headsets havde hjulpet dem til forfremmelser.

HTC siger selv i en pressemeddelelse, at de ikke vil udelukke at tage ”nødvendige foranstaltninger” for at beskytte virksomheden og dets kunder – især på hjemmemarkedet i Taiwan.

Måske er du interesseret i ...