Netflix logo

Prisen på Netflix kan stige

Nu skal der dansk moms på Netflix og andre streamingtjenester, det mener et flertal af de danske politikere.

4. april 2014

I starten af 2015 kan dit Netflix-abonnement stige fra 79 til 100 kroner, hvis et nyt lovforslag bliver vedtaget. Lovforslaget udspringer fra en EU-lov og går ud på at firmaer, der sælger varer over landegrænser, skal betale moms i det land, hvor varen er tilgængelig. Hidtil har de kun skulle betale momsen i det land, hvor de sælger fra.

Det har Netflix og andre internetbaserede firmaer, som Amazon.com og danske Saxo.dk, udnyttet ved at placere deres kontorer i Luxembourg, hvor momsen kun er på tre procent.

Selvom Netflix ikke betaler moms herhjemme, er prisen i Danmark noget højere end i USA, hvor den ligger på 43 kroner om måneden. Derfor er det ikke sikkert, at du kommer til at betale den fulde prisstigning, hvis Netflix vælger at betale noget af egen lomme.

Prisen på andre streamingtjenester som Apples iTunes og Google Play Film, der også benytter den lave moms i Luxembourg, forventes også at stige, hvis lovforslaget bliver vedtaget. Det er der meget, der tyder på, for kun Liberal Alliance var imod, da det var til førstebehandling i Folketinget i går.

Netflix blev lanceret i Danmark 16. oktober 2012 og bruges i næsten en halv million dansk husstande.

Måske er du interesseret i ...