Piratkopi af Vista i omløb

Den første piratversion af Windows Vista er allerede i omløb, selv om styresystemet først lanceres til private om to måneder. Office 2007 Enterprise er også blevet udsat for pirat-angreb.

Nutidens pirater har ikke kanoner og klap for øjet. Men de er i høj grad stadig en torn i øjet for de store handelsfirmaer. Således florerer der allerede nu en piratudgave af Windows Vista - kaldet Vista BillGates - på diverse fildelings-netværk, selv om der stadig er to måneder til, at Microsoft lancerer styresystemet til private kunder. Samtidig kan du forskellige steder på internettet finde "trin for trin"-beskrivelser af metoden til at installere og aktivere en ulovlig kopi af Vista.

Microsoft erkender problemet, men siger samtidig at piratkopierne ikke får nogle konsekvenser for firmaets økonomi. Vista er i øvrigt ikke det eneste Microsoft-program, som lider under computer-piraterne: Office 2007 Enterprise er også blevet hacket og frigivet i en ulovlig udgave. Her skal du blot indtaste den medfølgende produktnøgle for at bruge programmet, da det i modsætning til Vista ikke skal aktiveres af Microsoft.

Måske er du interesseret i ...