nyheder/pbs_145.jpg

PBS kigger dig over skulderen, når du handler på nettet

Når du bruger dit kreditkort på nettet, så holder PBS øje med, hvordan det bliver brugt. De overvåger, hvor det bruges og hvornår – uden at fortælle at de gør det. Og de kan uden videre blokere kortet, hvis der er mistanke om misbrug.

Pengeinstitutternes BetalingsService står bag driften af Dankort-tjenesten og opbevarer i henhold til gældende regler på området oplysningerne om din brugeradfærd i fem år.

Ifølge Søren Winge bruger PBS en række automatiserede processer til at spore kortmisbrug nettet. "Vi holder øje med måden, man bruger sit kreditkort på, og og ser vi et forbrugsmønster, der minder om misbrug lukker vi kortet så hurtigt som muligt," siger pressechef Søren Winge i PBS. "Det er en samlet vurdering, og hvis flere af parametrene opfyldes, blinker advarselslampen hos os," siger han.

PBS ser på, om der er registreret meget svindel på en hjemmeside, om der er blevet hævet usædvanligt mange høje beløb i forhold til, hvad der er normalt for kortet, og om det er sket mange transaktioner hurtigt efter hinanden. Andre afgørende ting, er om købet har en fysisk leveringsadresse, og om det let kan omsættes på nettet.

I tilfælde af mistanke om misbrug kontakter PBS banken, som har udstedt kortet. Banken forsøger så at kontakte kunden, med mindre PBS vurderer, at der er tale om en alvorlig mistanke. Så lukkes der med det samme.

PBS vil ikke offentliggøre, hvor mange gange om måneden, de enten selv lukker eller anbefaler bankerne at lukke et kreditkort, eller om der er variationer over året. Ifølge Søren Winge er det især pokersider, der er opmærksomhed på, fordi det her er let at bruge kreditkort, uden at det opdages.

Måske er du interesseret i ...