paypalspace

Pas på julegavekøb over nettet

Danskerne vælger i stor stil at handle julegaver over nettet, men julen er også højtid for fupnumre. Vi guider dig til sikre gavekøb på internettet.

Det er ikke kun i fysiske butikker, at danskernes kreditkort kommer på overarbejde i december. Adskillige danskere vælger at købe gaverne hjemme fra computeren, og det medfører også et utal af forsøg på snyd og humbug.

I USA er nethandel i juletiden noget mere udbredt end i Danmark, og flere af disse forsøg er ganske velkendte.

Blandt andet bliver der sendt et hav af falske e-mails, der ligner, at de er fra din bank eller betalingssystemet Paypal, men forsøger at lokke dig til at udlevere dine kreditkortoplysninger.

Løber du derudover ind i tilbud, som virker for gode til at være sande, så er der en risiko for, at de også er det, og det igen er et forsøg på at snyde dig til at opgive personlige oplysninger.

Hvis du har planer om at købe dine gaver online, så har den amerikanske sikkerhedstjeneste FBI udarbejdet et par gode huskeregler, som også bør følges af danske forbrugere:

  • Hold et vågent øje med mistænksomme posteringer på din netbank
  • Vær meget forsigtig med at åbne e-mails fra din bank og ring til din rådgiver, hvis du er i tvivl.
  • Køb dine gaver fra sider, du kender, eller brug anmeldelser på Trustpilot.dk til at vurdere sidens troværdighed.
  • Optræder en hjemmeside øverst i bunken af søgeresultater på fx Google, er det ikke ensbetydende med, at du kan købe trygt og sikkert på hjemmesiden.
  • Lyder et tilbud for godt til at være sandt, så er det garanteret også.

Måske er du interesseret i ...