CES 2016: Oculus Rift

Virtual reality overalt

CES 2016: Virtual reality er et af dette års helt store emner på CES, og vi fik et smugkig på de kommende Oculus Rift-briller.

8. januar 2016

Virtual reality er teknologien, hvor man med et sæt store briller spændt på panden, træder ind i en kunstig digital tredimensionel verden. Og for at sige det mildt, er der hundredvis af forskellige produkter her på CES-messen, som relaterer sig til netop virtual reality.

Et af de længe ventede VR-headsets, som brillerne også kaldes, hedder Oculus Rift og er ejet af Facebook. Det har været længe undervejs, men nu skulle den være god nok. Lanceringsdatoen er sat til 28. marts, og brillerne leveres med en måler, en Xbox-controller (der også virker på almindelige pc’er), en fjernbetjening og to spil. Hele herligheden kommer til at koste 599 dollars, hvilket er omkring 4.200 kroner i Danmark, uden moms og told vel at mærke.

Her kan du se en lille video, der viser Oculus Rift-brillerne, men prøv også at kigge på den anden video. Der kan du nemlig se, hvad virtual reality drejer sig om. Fyren med VR-brillerne (som ikke er Oculus Rift) ser dét, der vises på skærmene bag ham, og når han kigger rundt, følger billedet med.

Måske er du interesseret i ...