Kafferobot

Video: Robotten brygger morgenkaffen

Der er noget sært afslappende ved at se en robot forberede morgenkaffen - og endda rydde fint op efter sig selv bagefter.

17. maj 2016

Intet er bedre end dagens første kop kaffe... og mange danskere i de seneste år har investeret store summer i dyre maskiner til at klare brygningen. Der er dog med garanti ingen af dem, der er helt så avancerede (eller dyre for den sags skyld) som den kafferobot, udviklerne fra kinesiske Bubble Lab viste frem på it-messen CES Asia 2016.

I tre dage kørte robotten non-stop og serverede opkvikkende kaffe for de mere end 30.000 besøgende på messen. Den havde kun brug for lidt nye kaffebønner og filtre ind i mellem, men ellers passede den sig selv og bryggede løs, som den var programmeret til.

Rydder selv op Oprydningen klarede den selv, og sørgede selvfølgelig også for at skylle kanden af mellem hver brygning. Sandsynligheden for, at der kommer til at stå denne slags kafferobotter rundt omkring i de danske hjem, er nok forsvindende lille - men det er dybt fascinerende at se på, hvordan dagligdagens små rutineopgaver kan klares af en maskine... og kaffen smagte i øvrigt dejligt :o)

> Se flere skøre opfindelser her

Måske er du interesseret i ...