Toshiba219

Verdens første 21:9 bærbar

CES, Las Vegas: Toshiba har præsenteret den første bærbare med en skærm i rigtig filmformat.

10. januar 2013

CES, Las Vegas: Langt de fleste bærbare på CES er Ultrabooks med og uden touchskærme, men Toshiba skiller sig ud med lanceringen af en bærbar, der ikke har touch og som ikke kan blive til en tavle-pc - til gengæld er den perfekt til film på farten.

Den bærbare har en skærm i formatet 21:9, der svarer til biografens ultrabrede format (normale bredskærme er enten 16:9 eller 16:10). Skærmen er på 14,4 tommer med en opløsning på 1.792 x 768 pixels. Det er ikke helt Fuld HD, men ser man en film på en standard bredskærme, får man sorte barrer i top og bund, som man slipper for her. Der er stadig tale om en Ultrabook, så Toshiba Satellite U845W, som den hedder, er tynd og udstyret med en af Intels nyeste processorer. Den kan fås med enten op til en 256 GB SSD eller en 500 GB traditionel harddisk, der får hjælp af en 32 GB SSD for at sikre den hurtige opstart m.m. som er et af kravene for at måtte kalde en bærbar for Ultrabook.

Toshiba hævder også, at den brede skærm er særlig god til at arbejde på, da man på trods af den mindre højde, kan arbejde med flere ting åbne side om side. De har inkluderet et program, der hjælper med det. Men noget der vidner, at der er tale om primært en underholdnings pc, er måden Toshiba har brugt den ekstra bredde ved tastaturet. I stedet for et bredere og bedre tastatur, er pladsen brugt til to pænt store højttalere fra Harman Kardon, som vi fik lov at opleve spille rigtigt højt i forhold til den lille maskine. Prisen er stadig ukendt.

Måske er du interesseret i ...