armbåndsur

Uret bliver smart

Uret står over for sin største overhaling i hundrede år. Er du klar til det intelligente ur?

3. september 2012

Smartphones har for mange mennesker overtaget urets rolle, altså at vise tiden. Men nu har smartphone-giganterne uret i kikkerten, og hvordan man kan forlænge de smarte funktioner, til dit håndled. Der er ikke snak om, at de nye digitale armbånd skal erstatte din smartphone, men nærmere forbinde til den, og kommunikere med den – med et væld af smarte funktioner.

Uret, som vi kender det, har haft sin nuværende form temmelig længe. Armbåndsuret blev populært efter første verdenskrig, og har ikke ændret sig synderligt, i hverken form eller funktion, i næsten hundrede år. Men det lader til, at store firmaer som Apple, Sony og Niké - samt et hav af små firmaer - om at give uret sin største overhaling nogensinde. Uret skal ind i informations-æraen.

Sony har blandt andet lanceret det såkaldte Smartwatch, som på et lille display kan vise klokken (sjovt nok), Twitter og lignende tekstopdateringer fra en Android smartphone. Niké har lanceret FuelBand, som måler dit daglige energiforbrug og sender dataene til din smartphone, så du kan holde styr på hvor aktiv du er. Men den næste generation af smarte ure, med touch-skærme som lader dig styre en masse funktioner er allerede på trapperne.

Måske er du interesseret i ...