Tyndttastatur

Ultratyndt tastatur med indbygget feedback

Små flade plader kan give os en hel ny type taster, der kan hvile plant på en plade eller hæves efter behov. Det kan betyde endnu tyndere bærbare.

7. januar 2014

Novasentis laver ualmindeligt tynde såkaldte aktuatorer. Små metalplader, der kan bevæge sig, vibrere og lave lyde. Firmaet har lavet verdens tyndeste såkaldte Electro-Mechanical Polymer (EMP).

Det lyder ganske vist hulens teknisk, men det betyder, at Novasentis har kunne bygge den nye Clic 1010 EMP Actuator, der ikke større er end en fingernegl, men alligevel kan erstatte flere lag mekanik og elektronik i en traditionel tastatur-tast.

Som eksempel på brugen viste Novasentis et mini-tastatur, hvor tasterne i hvile var helt plane med overfladen, men under brug buede op, så man kunne føle dem. Samtidig betyder teknikken, at tasterne også kan give såkaldt haptisk feedback, små vibrationer der kan varieres efter brug og b.la. fortælle dig, når du har trykket på tasten.

Teknikken er helt ny og ikke i produktion endnu, men Samsung har netop skudt otte millioner dollars i firmaet, så måske bliver de den første pc-producent, der barberer yderligere et par millimeter af tykkelsen på de i forvejen helt små Ultrabook-bærbare.

> Læs nyhederne fra CES 2014 her

Måske er du interesseret i ...