Tyske forskere

Tyskere slår fart-rekord med laser

Forskere fra det tyske Karlsruher Instituts für Technologie (KIT) har endnu engang slået alle hastighedsrekorder, da det lykkedes dem at sende data med 26 terabit i sekundet gennem et 50 kilometer langt fiberkabel.

24. maj 2011
Laserstråle

En hurtig dansk internetforbindelse er typisk på 10 megabit i sekundet, men det er ingenting i forhold til den hastighed det nu er lykkedes tyske forskere fra Karlsruher Instituts für Technologie (KIT) at opnå. Med blot en enkelt laserstråle sendt gennem et 50 kilometer langt fiberkabel er det lykkedes dem at opnå en hastighed på 26 terabit i sekundet - eller 26.000.000 megabit i sekundet! Det er altså væsentligt mere end selv de største harddiske kan rumme - og det på bare et enkelt sekund.

Der er da også tale om en ny verdensrekord ved brug af kun en enkelt laserstråle. Tidligere rekorder har været opnået ved at man sendte flere hundrede laserstråler gennem det samme fiberkabel. For en måned siden satte amerikanske forskere rekord med denne fremgangsmåde, hvor de anvendte 370 laserstråler og dermed nåede helt op på 101,7 terabit i sekundet. Du kan læse mere om rekorden via linket i toppen (på tysk, men du kan bruge Google Translate). Billedet her viser de stolte tyske forskere.

Måske er du interesseret i ...