Virtual traffic lights

Trafiklys i din forrude

Ny teknologi, vil sætte virtuelle trafiklys i forruden af din bil og få dig hurtigere og sikrere frem.

15. januar 2015

Hvis du er træt af at sidde fast i trafikken, er der godt nyt på vej. Forskere ved Carnegie Mellon universitetet i Pittsburgh, USA, er nemlig i gang med at udvikle en ny teknologi, der kan erstatte fysiske trafiksignaler med virtuelle.

Ideen handler om, at et virtuelt trafiksignal vil blive vist i din bils forrude, men kun når der er brug for det, fx ved et kryds. Konkret virker det på denne måde: Den første bil, der standser ved krydset, fungerer som et virtuelt rødt lys og kommunikerer via sensorer til de andre biler. På denne måde det fastslås, hvor de befinder sig. Derefter vil lyset komme op og med røde og grønne pile fortælle hvilken retning, det er sikkert at køre i, og hvilken retning du ikke kan køre i.

Det kan blandt andet lade sig gøre, fordi det i USA snart skal være lovpligtigt at biler, kan kommunikere med hinanden.

Forskerne bag projektet mener at disse personlige lyssignaler vil gøre vejen på arbejde meget hurtigere og reducere køretiden med 40 procent, samtidig med at det vil reducere CO2 udslip og forhøje sikkerheden.

Projektet er stadig på teststadiet, men bilproducenter om fx Audi er allerede ved at eksperimentere med lignende systemer.

Måske er du interesseret i ...