Rezence 2

Trådløs opladning overalt

Ny teknik gør det muligt at lave næsten enhver overflade til en trådløs oplader. Og en ny sammenslutning sikrer fælles standard.

9. januar 2015
Rezence 1

CES: Trådløs opladning er i sig selv ingen nyhed. Flere nye smartphones har allerede muligheden indbygget. Men en ny teknologi og en ny standard gør, at mange flere produkter i fremtiden vil få trådløs opladning. Og at selve opladningen bliver meget nemmere.

Den nuværende teknologi er den såkaldte Qi-standard, der har visse bagsider: Enheden skal ligge rigtigt, den skal røre opladeren og en Qi-oplader kan kun oplade en enhed.

Oplad gennem tykt træ A4WP-standarden virker derimod på en afstand af mere end seks centimeter og kan derfor bygges ind i enhver ikke metallisk overflade. Og det gør ikke noget, hvis din smartphone er i et cover, eller hvis der ligger andre ting på opladeren. Faktisk har Starbucks-kæden i USA allerede indført laderborde i flere af deres cafeer. Det smarte er, at en stor ladeflade kan oplade lige så mange enheder, som der kan være på den. Og det er lige meget, hvordan de ligger.

Oprindeligt var der to konkurrerende standarder for den nye forbedrede opladning, men de er gået sammen i denne uge, så A4WP bliver den generelle standard understøttet af nogle af de største elektronikproducenter. En af dem, Intel, forventer på sigt at bygge teknologien ind i deres chips, så vil se små computere helt uden ledninger. A4WP-produkter kommer på markedet i løbet af 2015.

> Læs mere fra CES 2015

Måske er du interesseret i ...