Intelbilled

Trådløs mobil opladning

Nu kan du snart oplade din mobiltelefon uden at tilslutte den til en stikkontakt.

Trådløs strøm er en af de ting, som man har talt om længe, og der er givetvis noget om snakken. Nye teknologier vises frem jævnligt ved de store messer, men ideerne har sjældent fungeret specielt godt i praksis. Men hvem ville ikke gerne lade sin mobil, uden at skulle finde kabler og stik frem?

Indtil nu, har en af de mere kendte metoder været induktionsplader, hvor man kan ligge mobilen på. Men pointen ryger, når man skal finde en stikkontakt til induktionspladen, og desuden skal have en en speciel induktions-bagbeklædning på mobilen. Men det skulle der nu være råd for.

Intel har nu indgået et partnerskab med firmaet Integrated Device Technologi, som skal fremstille nye chipsæt med den trådløse opladningsteknologi, som Intel har arbejdet med de sidste par år. Og der hvor Intels teknologi adskiller sig er, at det vil blive muligt, at lade sin telefon med sin bærbare – eller ultrabook – ved at ligge den ved siden af computeren. Den skal givetvis være tæt på, men der er ingen ekstra induktionsplader, bagbeklædninger eller andre cirkustricks involveret - kun en bærbar.

Intel har arbejdet på teknologien, som de kalder Wireless Charging Technologi (trådløs opladsningsteknologi), siden 2008, men de har endnu ikke afsløret for meget om hvordan teknologien virker.

Måske er du interesseret i ...