Telia

Telia åbnede 4G for testkunder

Lidt over midnat den 1. juni åbnede Telia op for 4G-netværket så den første testkunde kunne prøve det nye udstyr.

2. juni 2010

1.juni er den dag, hvor alle de selskaber, som har sikret sig en 4G-licens ved licens-auktionen i maj, kan få lov at åbne for deres 4G-netværk. Det benyttede Telia sig af allerede få minutter efter midnatsklokkerne kimede. Og kort tid efter var den første testkunde på.

”Vi var meget spændte, for vi har mange forventninger til 4G, og vi blev bestemt ikke skuffede,” lød det fra Morten Brandstrup, produktionsteknisk chef hos TV2 Nyhederne, og Telias første testkunde.

”Det var tydeligt at mærke, at det gik lynhurtigt med 4G, og det er derfor noget, jeg tror vi vil komme til at benytte meget i fremtiden. 4G giver os nogle helt nye muligheder, og vi vil kunne levere nyheder langt hurtigere end i dag, fordi vi kan streame live. Det er vigtigt for os at være først med nyhederne, og her ligger den største forskel i, om vi skal flytte rundt på sendevogne, eller om vi kan nøjes med at køre rundt med små USB-modems,”

TV-kanalerne har tidligere været afhængige af satellitforbindelse for at kunne sende live-TV. 4G gør det muligt at streame live, og skaber derfor nogle helt nye rammer for live-tv.

Det er dog ikke første gang Telia arbejder med 4G. Teleselskabet rullede i 2009 4G-netværk ud i Norge og Sverige, og har derfor tidligere erfaringer at trække på, når de skal udbygge det danske netværk. Testen med TV2 Nyhederne som forsøgskanin er noget, som Telia vil bruge for at undgå unødige problemer op til selve lanceringen.

”Det er vigtigt for os at få et godt billede af, hvordan brugerne af 4G oplever vores netværk, før vi åbner op for det for alle vores kunder,” fortæller Jesper Brøckner, adm. direktør i Telia Mobility Services.

”Derfor har vi fundet en række testpersoner og virksomheder, som tester 4G-netværket i perioden frem til lanceringen. Det vil give os mulighed for at identificere områder for forbedringer, og sammen med vores unikke erfaringer fra Sverige og Norge, vil det være med til at give os de bedste forudsætninger for at tilbyde et stærkt og velfungerende netværk når vi går fra testfasen til salgsfasen.”

Måske er du interesseret i ...