yotaphone

Telefon med to skærme

Russisk smartphone med to skærme kommer på markedet nu, men danskerne må vente til foråret.

16. december 2013

Nutiden telefoner bliver konstant bygget lettere, tyndere, smartere eller med helt nye funktioner. Blandt telefoner med helt nye funktioner har en russisk producent nu lanceret en model, der i den grad skiller sig ud fra mængden.

Yotaphone er navnet på den nye telefon, der meget atypisk er udstyret med to skærme. På forsiden er der en helt traditionel smartphone-skærm, mens der på bagsiden er gjort plads til en skærm med e-ink, der også bliver benyttet i e-bogslæsere.

Skærmen med det elektroniske blæk er ikke trykfølsom, men skal betjenes ved hjælp af et lille panel under skærmen. Til gengæld sluger den ikke nær så meget batteri som den traditionelle skærm, hvilket kan resultere i længere batteritider.

Mens de to skærme er uset i mobilbranchen, så er telefonens muskler den bløde mellemvare i forhold til konkurrenterne. En 1,7 GHz processor og to gigabyte ram er der blevet plads til, mens det interne lager løber op i 32 GB.

Telefonen vil i løbet af december lande i de første butikker i Europa, mens danskerne må vente til foråret, før de kan købe en Yotaphone fra en international internetbutik til den nette sum af 3.750 kroner.

Måske er du interesseret i ...