Intelligent tastaur

Tastatur genkender dine tryk

Fremtidstastatur kan genkende måden, du skriver på og låse og sætte en alarm i gang, hvis andre prøver at bruge det.

26. januar 2015

Forskere fra Georgia Institute of Technology og Beijing Institute of Nanoenergy and Nanosystems, er i gang med at udvikle et intelligent pc-tastatur, der blandt andet kan genkende, hvem der bruger det, baseret på tastetryk og skrivehastighed.

Når du har brugt tastaturet, opretter det en brugerprofil ud fra din måde at skrive på. På den måde kan tastaturet skelne forskellige brugere fra hinanden. Hvis nogen prøver at bruge computeren, optager den tastetrykkene, forbliver låst og sætter en trådløs alarm i gang. Og selvom nogen kender dit kodeord, kan de ikke låse computeren op, da de skriver anderledes end dig.

Udover dette generer tastaturet strøm, når du skriver på det, endda nok til sig at holde både sig selv og andre små elektriske apparater kørende, hvis bare du skriver hurtigere end 100 tegn i minuttet. På grund af en speciel overfladebehandling, skal du heller ikke bekymre dig om, at der kommer støv, hår eller krummer i tastaturet.

Tastaturet er stadig i gang med at blive udviklet, så det er ikke klart, hvornår, eller om det overhovedet kommer på markedet.

Måske er du interesseret i ...