nyheder/msvista_183.jpg

Tal til din computer

Når Windows Vista kommer på gaden, behøver du ikke længere at bruge mus og tastatur. I stedet kan du bare fortælle din pc, hvad den skal gøre.

9. august 2006

Microsoft har gode nyheder til de mange, der lider af museskader. Firmaet ønsker nemlig ikke, at vi skal benytte musen og tastaturet så meget i fremtiden. Når Windows Vista kommer på gaden i starten af 2007 vil styresystemet have en integreret talestyringsfunktion som gør, at du kan styre din pc ved hjælp af stemmen.

I første omgang vil det dog kun være amerikansk, britisk-engelsk, kinesisk, japansk, tysk, fransk og spansk som er standardsprog i Vista. Så her i Norden må vi vente lidt længere med at få vores computer til at tage et diktat for os - en funktion som også er i Windows Vista. Talestyringssystemet vil komme med egen oplæringsfunktion, så du kan lære hvordan funktionen fungerer, og så Windows kan specialtilpasse funktionen til din stemme.

Stemmestyring har med meget varierende succes - været på markedet i nogen tid, særlig i forbindelse med automatiske telefonsystemer. Microsoft siger selv, at deres nye funktion er bygget på en yderst pålidelig teknologi.

Måske er du interesseret i ...