KOM_vejrlaser

Styr regnen med laser

Dansk forsker fra Niels Bohr instituttet har gjort en usædvanlig og banebrydende opdagelse, der kan gøre mennesket til herre over vejret

30. marts 2012

Obs: dette var redaktionens aprilsnar.

Det lyder som ren science-fiction, men Professor Abraham Bencke fra Niels Bohr Instituttet har gjort hvad mennesket har drømt om i århundreder. Han har nemlig fundet en måde at kontrollere regnen på - med lasere.

Det er en opfindelse, der kan få enorm betydning for Danmarks fremtid, og ikke mindst for Niels Bohr-instituttet, ”Det er en banebrydende opdagelse, og en opfindelse som alle i verden er interesseret i. Vi er virkelig med til at sætte Danmark på verdenskortet i øjeblikket,” fortæller han til Illustreret Videnskab.

Forsøget har hidtil kun været udført i mindre målestok, og det vil tage flere år før teknologien er klar til kommerciel brug. Men det lykkedes under de første forsøg at bryde flere tunge regnskyer op ved at dele dem og superophede vandet i skyerne ved hjælp af flere tusind kraftige laserstråler fra såkaldte argon-ion-lasere. Og på den måde undgik forskerne at få våde kitler.

Både Fødevareministeriet og Dansk Idrætsforbund har vist stor interesse for opfindelsen, da det kan betyde enorme forbedringer i indtjeningen at kunne kontrollere vejret for både landbrug og sport.

Måske er du interesseret i ...