nyheder/racedriver140.jpg

Spil kurerer dårlige øjne

Computerspil og en virtual reality-hjelm kan effektivt behandle øjenlidelsen amblyopia. Britisk forskning har vist imponerende resultater.

3. maj 2006

For personer med amplyopia arbejder det ene øje bedre end det andet. Og fordi det ene øje er ringere end det andet, vælger hjernen at se med det gode øje. Et øje, der sjældent bruges, kan udvikle delvis blindhed, såkaldt dovent øje eller amblyopia.

For at rette op på problemet, kan det dovne øje tvinges til at arbejde hårdere ved hjælp af en klap for det gode øje. Denne behandling tager typisk over 400 timer, og samtidig kan patienten risikere at få dobbeltsyn, fordi øjnene ikke arbejder sammen.

Ved hjælp af en virtual reality-hjelm er det lykkedes forskere ved Nottingham University at optræne det dovne øje og få begge øjne til at arbejde sammen som hos folk uden amblyopia. Forskerne har blandt andet eksperimenteret med et bil-spil, hvor computeren sendte billeder af spillerens egen bil til det dovne øje, mens de andre biler på skærmen blev sendt til det gode øje. Det, der før krævede 400 timers behandling, blev nu opnået på en enkelt time, skriver BBC News.

Måske er du interesseret i ...