nyheder/sony_oled_side.jpg

Sony lancerer ultra tyndt TV

Til december sender Sony et kun 3 mm tyndt TV på markedet i Japan. Tv'et er baseret på OLED-teknologi, der giver klarere billeder og sparer på strømmen.

2. oktober 2007

Det nye TV bruger såkaldte organic light-emitting diodes (OLED) til at vise billederne på skærmen, og i forhold til de udbredte LCD-apparater giver den nye teknologi et klarere, mere kontrastfyldt og skarpt billede. OLED-apparater er også mere energieffektive, fordi der ikke er behov for baggrundsbelysning af skærmen, og det giver mulighed for at gøre fjernsynet ultra tyndt.

Desværre er OLED-teknologien dyr, og det er en bekostelig affære at producere større skærme med teknologien. Derfor koster Sonys første OLED-TV da også godt 9000 kr. på trods af skærmens meget begrænsede størrelse på bare 11 tommer. Det nye TV har en forventet levetid på omkring 30.000 timer – halvdelen af levetiden for Sonys LCD-apparater.

"Jeg forventer ikke, at OLED-TV kommer til at erstatte LCD-TV fra den ene dag til den anden. Men jeg tror, at teknologien har et stort potentiale som efterfølger til LCD-apparatet på længere sigt,” siger vicepræsident hos Sony, Katsumi Ihara.

Også andre firmaer arbejder på at udvikle OLED-skærme. Tilbage i 2005 præsenterede Samsung f.eks. et 40-tommer stort TV baseret på OLED, men Sony bliver den første producent, der sender et færdigt produkt på markedet.

Det nye TV kommer i handelen i Japan 1. december. Det er uvist, hvornår apparatet kommer på markedet andre steder i verden.

Måske er du interesseret i ...