Øje styrer computer teknologi

Snart behøver du kun at se på din pc for at styre den.

© Shutterstock

Snart kan du styre din pc med øjnene

Du behøver snart ikke at røre musen for at bruge din pc, for Microsoft er på vej med splinterny teknologi.

Der er godt nyt til alle dem, der er trætte af at bruge musen til at styre pc’en. Microsoft begynder nu at teste øjenkontrol til Windows 10.

Funktionen giver muligheden for at bruge musemarkøren, skrive og bruge de fleste andre normale pc-funktioner - kun ved at kigge på skærmen.

Øjenkontrollen er ment som en hjælp til folk, der helt eller delvist har mistet førligheden. Den nye måde at styre pc’en på er dog kun lige begyndt at blive testet, så der kan godt gå lidt tid, inden det bliver hvermandseje.

Læs også: Du har en supercomputer i lommen!

Eksklusiv hardware

Det kan sagtens lade sig gøre at prøve den splinternye teknologi, hvis du altså er villig til at betale for den. Det kræver nemlig, at du investerer i et ”Tobii Eye Tracker 4C” kamera, som koster omkring 1.000 kroner.

Det svenskproducerede kamera er det eneste, som Microsofts øjenkontrol lige nu understøtter. Microsoft lover dog, at der vil blive et større udvalg af udstyr senere hen.

Planen er, at øjenkontrollen skal ende med at være en normal del af Windows 10, på lige fod med diverse andre hjælpemidler for hæmmede brugere. Teknologien er dog stadig i beta-stadiet, så der er endnu ikke sat nogen dato på, hvornår du kan lade din mus holde et velfortjent hvil.

Måske er du interesseret i ...