nyheder/panasonic_st.jpg

Skærmkæmpe fra Panasonic

Elektronikproducenten Panasonic har på CES-messen i Las Vegas præsenteret et kæmpe plasma TV på 150 tommer. Blandt nyhederne fra producenten er også prototyper på et ultratyndt TV og en 42-tommer skærm, der sparer på strømmen.

På messen Consumer Electronics Show (CES), der netop nu løber af stablen i Las Vegas, præsenterer Panasonic tre af sine seneste prototyper på plasma-fladskærme. Og der er lidt til begge ender af målestokken. Fra et gigantisk 150-tommer TV over en supertynd 50-tommer-skærm til en energieffektiv 42-tommer model.

Det kræver en dagligstue af pæne dimensioner, hvis det store plasma TV, der ifølge producenten selv er verdens største, skal op på væggen. Tv’et har nemlig en størrelse på hele 3,31 meter i længden og 1,87 meter i højden og leverer et billede i en opløsning på ikke færre end 8,84 millioner pixel.

I den anden ende af skalaen finder man på messen Panasonics supertynde 50-tommer Plasma TV. Tv’et måler bare 24,7 mm i dybden og er en fjerdedel så tyndt som Panasonics tidligere plasma-modeller.

Panasonic løfter også sløret for en prototype på deres nye 42-tommer energieffektive skærm, der er spækket med ny strømbesparende teknologi, som ifølge Panasonic kapper halvdelen af energiforbruget set i forhold til producentens tidligere modeller.

Måske er du interesseret i ...