Samsung EDSAP

Scan hjernen med din smartphone

Samsung har udviklet et nyt system, som ved hjælp af hjernebølger kan måle din sundhed og risikoen for hjerteproblemer.

28. januar 2015

Nu bliver det nemmere at opdage, hvis der er problemer med hjertet. Samsung har nemlig lavet en prototype på et headset, som ved hjælp af en app, måler og analyserer dine hjernebølger og advarer, hvis der er noget galt. Teknologien er døbt Early Detection Sensor & Algorithm Package (EDSAP), hvilket løst kan oversættes til ”en pakke, der kan opdage forandringer tidligt”.

Hele processen tager kun 60 sekunder, mens det normalt ville tage 15 minutter med hospitalsudstyr. Hvis du lader headsettet scanne dig i længere tid, kan du endda få flere oplysninger fx om dit søvnmønster og stressniveau.

Scanningen sker ved hjælp af små elektroder i headsettet, som indsamler data, som derefter sendes trådløst til din telefon eller tablet. Ideen er, at du tidligt kan opdage, hvis der er noget galt, så du kan nå at gå til lægen og få en diagnose, tids nok til behandling.

Lige nu er prototypen et stort headset, som omslutter hele hovedet, men holdet bag systemet forklarer at det vil blive muligt at indbygge sensorerne i fx brillestel eller hårclips, så du kan måle dine hjernebølger igennem længere tid.

Hvornår produktet kommer på markedet er endnu ikke klart, og prisen er heller ikke fastlagt.

Måske er du interesseret i ...