kirobo

Robot til ensomme på vej i rummet

En japansk robot, der skal give ensomme selskab, er sendt i rummet for at blive testet på den internationale rumstation, ISS.

Mennesker, hunde og aber har alle været i rummet med hver sit formål, og nu får listen af rumbesøgende endnu et navn. En talende robot ved navn Kirobo forlod nemlig Japan søndag den 4. august for at rejse til den internationale rumstation, ISS.

Turen er en del af et forskningsprojekt, der skal resultere i typer af robotter, som skal hjælpe ensomme mennesker. Rumforsøget skal blandt andet gøre forskerne klogere på, hvordan et menneske snakker og begår sig med en robot, så de kan optimere robottens kunstige intelligens.

Den 34 centimeter høje Kirobo kan blandt andet genkende ansigter og snakke, og dens første opgave vil være at holde en menneskelig japansk astronaut med selskab i 18 måneder.

”Robotten har en speciel mission. Den skal hjælpe med at løse et samfundsproblem, hvor vi bliver mere individuelle og taler mindre med hinanden,” skriver folkene bag projektet på deres hjemmeside, der blandt andet tæller Toyota og Robo Garage.

Turen til rumstationen tager Kirobo seks dage, men først i november bliver han forenet med den menneskelige astronaut Koichi Wakata.

Måske er du interesseret i ...