Makeup-program

Pc'en lægger den perfekte makeup

Snart kan kvinder spørge computeren om de ser godt nok ud efter de har taget makeup på. Det kan lade sig gøre med ny software præsenteret på CeBIT-messen.

30. marts 2011

Ikke alle kvinder har lige nemt ved at finde ud af, hvordan man lægger den perfekte makeup. Det vil Max Planck Instituttet i Tyskland lave om på med deres nyeste program, som de viste frem på CeBIT-messen i Hannover. Ved hjælp af et webcam eller et digitalkamera kan kvinder i alle aldre indlæse et billede af dem selv i programmet, hvorefter det vil analysere ansigtet og foreslå den bedste makeup, der fremhæver alle kvindens bedste sider.

Forstå din pc, læs Komputer for alle Se alle de gode tilbud her

Programmet benytter sig af en database med 3D-modeller af 60 forskellige kvinder, som alle har fået taget billeder med og uden makeup, og et billede med makeup lagt af en professionel. De 60 kvinders ansigtstræk bliver sammenlignet med en 3D-model af brugerens ansigt, og ud fra resultatet opbygger programmet den bedste makeup-kombination. Ind til videre er Makeup-programmet stadig i udviklingsfasen, men producenterne regner med, at kunne have et færdigt produkt klar i løbet af det næste år, og til den tid vil der være flere tusinde kvinder i databasen, så resultatet bliver endnu mere præcist. Med tiden er det også målet, at brugerne kan bede programmet om at komme med makeup-forslag til forskellige situationer - for eksempel fest eller arbejde. Derudover arbejder Max Planck Instituttet også på, at programmet skal kunne kvalitetstjekke den makeup, du allerede har lagt, og komme med forslag til, hvordan man dækker småfejl som skønhedspletter og ar.

Måske er du interesseret i ...