nyheder/hp-tynd_145.jpg

Papirtynde "skærme"

En helt ny type "skærm" har set dagens lys. HP og Flexible Display Center fra Arizona State University annoncerede i denne uge den første prototype af en fleksibel elektronisk ”skærm” til en overkommelig pris.

10. december 2008

Et samarbejde mellem Flexible Display Center på Arizona State University og HP viser, at kommercielle interesser kan forenes med nytænkning i universitetsmiljøet. Resultatet er en banebrydende nyhed inden for skærmteknologi.

De nye "papir-lignende" skærme består næsten udelukkende af plast. De vejer ikke ret meget, og er både robuste og fleksible. Teknologien vil revolutionere produktionen af bærbare computere, for de bruger mindre strøm, og er billigere at fremstille, end de edb-skærme vi kender i dag.

Med den nye teknologi kan elektroniske enheder, som bærbare computere og mobiltelefoner, produceres med lavere omkostninger, fordi traditionelle skærme er en af de mere kostbare komponenter. Man kan også forestille sig nye produkter som elektronisk papir og skilte. Fra et miljømæssigt synspunkt bruges der 90 procent mindre fysiske materialer, og omkostningerne ved fremstilling er også mindre.

"Ud over at forbruge mindre energi, repræsenterer den nye teknologi en mere holdbar, og skånsom påvirkning af miljøet i forbindelse med produktion af elektroniske skærme", siger Carl Taussig, der er direktør for Informationsoverflader i HP Labs.

Måske er du interesseret i ...