Nectar

Oplad dine gadgets med lightergas

CES, Las Vegas: Vi har før skrevet om brændselsceller som strømkilder. Hidtil har det været futuristisk, men nu kan du købe en lommevenlig dims, der oplader alle dine gadgets.

14. januar 2013

Forbrugerelektronikmessen i Las Vegas er oversvømmet med bud på ekstra batterier til smartphones, tavle-pc'er og hvad man ellers render rundt med af gadgets, men problemet med et ekstra batteri er, at de typisk kun rummer en til to opladninger, og så skal de selv oplades. En brændselscelle er en lille kemisk motor (altså uden roterende dele, røg og larm), der omdanner et brændsel til strøm.

Nectar er en brændselscelle, hvor man kan isætte en lille lukket beholder med butangas - det samme der bruges i lightere - og så er der energi nok til 10 opladninger af en typisk smartphone. Når brændslet er brugt, så køber man bare en ny beholder. Skal man rejse, kan man tage flere med. Beholderne kan ikke genopfyldes med gas, fordi de ved at være forseglede fra fabrikkens side er lovlige at tage ombord på flyvere i håndbagagen - så man skal altså ikke undvære strøm på lange flyvninger.

Den dårlige nyhed er, at Nectar indtil videre kun sælges i den amerikanske Brookstone butikskæde, men man har da lov at håbe.

Måske er du interesseret i ...