kalqtastatur

Nyt tommelfinger-tastatur på vej

Et hold forskere har lanceret et nyt tastatur til smartphones og tablets, der gør det muligt at skrive hurtigere end med det traditionelle tastatur.

25. april 2013

Det kan være svært at skrive hurtigt og præcist på skærmen af en smartphone eller tablet. Derfor har et hold forskere ved St. Andrews Universitet i Skotland udviklet et nyt tastatur, som muligvis kan komme vanskelighederne til livs.

Tastaturet bliver kaldt for KALQ efter bogstavernes placering på tastaturet og er opdelt i to dele, så du kan holde din smartphone eller tablet i hånden og bruge tommelfingrene til at skrive med. Ved at bruge tastaturet skulle du kunne øge din skrivehastighed med op til 50 procent.

Arbejdet med at udvikle det nye tastatur gik i gang, efter forskerne i en test havde opdaget, at brugere i gennemsnit kun kunne skrive 20 ord i minuttet med et traditionelt Qwerty-tastatur. Det er væsentligt færre end med et Qwerty-tastatur, som er tilsluttet en pc.

Ved at gennemgå computeroptimerende test har forskerne fundet frem til det nye KALQ-tastatur, der hos de hurtige kan få skrivehastigheden helt op på 37 ord i minuttet.

Tasturet vil blive præsenteret den 1. maj og det vil kunne hentes på Google Play til smartphones og tablets med styresystemet Android.

Måske er du interesseret i ...