USBSuperspeed

Ny USB gør livet lettere

En ny type USB bliver lanceret i 2016 og den kommer til at kunne vende både op og ned, når du sætter det i computeren.

Glem alt om at ligge på alle fire under skrivebordet, mens du i blinde kæmper for at få vendt USB-kablet den rigtige vej, så det kan gå lige i computeren. Den næste version af det populære kabel får navnet Type-C eller 3.1 og vil blive med et stik, der kan vende både op og ned, når du sætter det i indgangen på din pc.

Den nuværende løsning med top og bund har været i brug siden overførselskablet blev indført i midten af 1990’erne, og sådan vil det fortsat være frem til 2016, hvor USB 3.1 kommer på markedet.

Der bliver ikke kun tale om et smartere USB-kabel, men også en væsentligt hurtigere udgave. Med Type-C vil du kunne overføre filer med hastigheder op til 10 Gbps, hvilket er dobbelt så hurtigt som tophastigheden for USB 3.0.

Type-C vil derudover blive væsentligt mindre, så det er nemmere at få plads til i de stadigt tyndere bærbare computere, der i dag bliver produceret. Du vil derfor ikke få mulighed for at bruge de nye kabler på en gammel pc, men der vil nok være mulighed for at købe en omformer, hvis du skulle få brug for det.

Vendbare overførselsstik har allerede været en succes for blandt andet Apple, der i forbindelse med lanceringen af iPhone 5 sendte et lignende kabel på markedet.

Måske er du interesseret i ...