Huawei Matebook X Pro

I Huaweis nyeste bærbare computer sidder webkameraet i tastaturet.

© Huawei

Ny teknologisk trend: pop-up kamera

For at kunne fylde hele forsiden af mobiler og computere med skærm, er teknologiproducenter nu begyndt at blive kreative med placeringen med selfiekameraet. Læs her, hvorfor vi er skeptiske.

28. februar 2018 af Peter Skovbjerg Jensen

De fleste smartphoneproducenter er lige nu i gang med en kamp om, hvem der kan dække mest af forsiden af deres produkter med skærm. Det største fartbump i kampen er dog kameraet i toppen af mobilen, der forhindrer skærmen i at nå helt til toppen.

Vivo APEX FullView med pop-up kamera

Det kinesiske firma Vivo er kommet med deres bud på en løsning i deres prototype APEX FullView. Her er hele forsiden af telefonen én stor skærm, og selfiekameraet er ikke til at se. Det sidder nemlig i toppen af telefonen, og skubbes først op, når du skal bruge det.

Du kan se mere om kameraet ved omkring 2:10 i videoen herunder.

Huawei MateBook X Pro's kamera er i tastaturet

Ligeledes er Huaweis nye bærbare pc MateBook X Pro udstyret med en flot skærm, der går helt til kanterne på fladen. Her er webkameraet i stedet placeret i en knap på tastaturet, som du kan trykke på, for at få det lille kamera op.

Komputer for Alle er dog skeptiske

Begge disse produkter er utroligt flotte. Der er noget helt specielt over en skærm der fylder hele forsiden af det udstyr, du bruger. Men hvis det betyder, at mit webkamera skal se mig nedefra – en ikke særligt flatterende vinkel for de fleste af os – siger jeg nej tak.

Tidligere har iPhone X’s forsøg på den fulde skærm resulteret i et kæmpe indhak i skærmbilledet. Også her skal vi bringe et større offer til fordel for den store skærm.

Her har Vivo med deres pop-op selfiekamera måske fat i noget. Hvis den lille ”stift” som kameraet sidder på ikke går nemt i stykker, er det måske svaret på, hvad man skal gøre ved kameraet, når det ikke længere kan sidde på forsiden.

Lige nu får du to numre af Komputer for alle med en powerbank i flot design for kun 59,50 kroner.

Måske er du interesseret i ...