Somnox robot bekæmper søvnbesvær
© Somnox

Ny robot bekæmper søvnbesvær

Somnox kan hjælpe dig af med søvnbesvær uden brug af sovemedicin. Det påstår folkene bag den bønneformede elektroniske sovekammerat.

10. december 2017 af Peter Skovbjerg Jensen

Døjer du med søvnbesvær?

I så fald er du iblandt de 20 procent af befolkningen, som skaberne af Somnox mener, at de kan hjælpe. Somnox er en robot, der efter sigende kan hjælpe dig med at falde i søvn. Den bønneformede robot er indhyllet i blot stof og lavet til, at du kan holde om den om natten.

Når du sover med den, bevæger Somnox sig, som om den trækker vejret. Underbevist skulle det få dig til at følge dens afslappede vejrtrækning, og dermed selv slappe mere af. Desuden kan den indstilles til at afspille lyde, som beroliger dig. Folkene bag Somnox ser den som et alternativ til afhængighedsskabende sovemedicin.

Du kan se mere om Somnox i videoen herunder.

> Læs alt om ny teknologi her

Stor opbakning til Somnox

Robotten er skabt af en gruppe studerende på det tekniske universitet i Delft i Holland. Somnox startede som et skoleprojekt, men da de studerende indså, at de havde fat i noget meget effektivt, startede de en kampagne på hjemmesiden Kickstarter, der lader mennesker hjælpe med at finansiere nye produkter.

Målet var at skaffe 750.000 kroner i opbakning i løbet af en måned. Det mål blev nået på kun 4 dage. Det viser sig, at der er en stor interesse i alternativer til medicin for folk, der lider af søvnbesvær.

Det unge firma er derfor nu i gang med at producere de mange forudbestilte produkter. Ønsker du selv en Somnox, eller bare at læse mere, kan du se mere på deres Kickstarter her.

De første leveringer af Somnox forventes at ske i juli 2018.

Få nyt om computere og ny teknologi leveret direkte til din hoveddør med et abonnement på Komputer for alle. Få 2 numre af bladet samt en lækker bluetooth højtaler for kun 59,50 kroner. Du sparer 407 kroner.

Måske er du interesseret i ...