IPADBILLEDE!

Ny iPad i danske problemer

Apple annoncerede i går deres nyeste skud på iPad-stammen, men en af de vigtigste nye funktioner virker tilsyneladende ikke i Danmark.

8. marts 2012

Apple kan skabe en næsten hysterisk forventning til deres nyeste produkter. Og det ramte da også næsten feberlignende højder, da de i går annoncerede den nye iPad. En maskine, som nettet har spundet mange rygter om de seneste måneder. Men da de nye facetter af maskinen blev klarlagt, var det tydeligt at der var et problem.

Den nye iPad er en kraftig maskine med et stilligt design og en superfed skærm. Men - og det er et stort men - den vil ikke kunne køre på det nye superhurtige 4G mobilnetværk i Danmark. Og selvom Apple reklamerer med, at de fire største udbydere tilbyder 4G i Danmark, er to af udbyderne slet ikke klar med 4G endnu, og de andre udbyder 4G på frekvenser, som iPad’en ikke kan bruge, og blandt andet har Telia bekræftet, at det ikke vil virke på de danske netværk.

Forklaringen skal findes i at den nye iPad er bygget til at køre via to tilgængelige frekvenser, og de frekvenser er reserveret til 3G i Danmark. Der er ingen i Danmark, der udbyder 4G på disse frekvenser, så det langt hurtigere internet vil slet ikke være tilgængeligt. Det er værd at afvente, og se om Apple løser problemet, inden den nyeste iPad rammer de danske kyster.

Måske er du interesseret i ...