nyheder/traf_145.jpg

Microsoft satser på ægte billedsøgning

Når du i fremtiden søger efter billedfiler på din pc eller på nettet, vil du ikke bare søge på billedernes filnavne, men også på deres udseende.

Forestil dig, at du har været i London og har taget det flotteste foto af Nelson's Column. Du kommer hjem og lægger på det på din hjemmeside. Du kalder billedfilen ”Denhøjesøjle.”. Alligevel finder folk frem til dit pletskud, når de søger på Nelson's Column på en søgemaskine.

I fremtiden vil billedsøgning foregå ved, at du søger på billedets indhold (udseende) udover på dets navn. I et hjørne af Microsofts hjemmeside findes et interessant laboratorium, der vidner om denne fremtids-måde at søge efter billeder.

På siden Photosynth finder du store samlinger af fotos taget på samme geografiske sted, eksempelvis Trafalgar Square i London. Når du klikker på ét af billederne, finder siden automatisk de billeder, der minder mest om det valgte. Det hele foregår i et 3D-univers, som er sammenstykket af de mange fotografier, og hvor du nærmest flyver fra foto til foto.

Lyder det mystisk? Så slå selv et smut forbi hjemmesiden, og bliv klogere.

Måske er du interesseret i ...