LaVie Z hybrid

Lenovos nye bærbare er lettere end luft

LaVie Z er verdens letteste bærbare med en vægt på kun 780 gram.

7. januar 2015
LaVie Z ny

Las Vegas: Glem Apples ellers formidable Macbook Air. Hvis du vil have fingrene i verdens letteste bærbare pc, så er det Lenovos nyeste LaVie Z, der løber med prisen. Med en vægt på kun 780 gram føles det, som om man står med en model af en bærbar i hånden, men den lille ultrabook kører skam Windows 8 og ud fra, hvad vi kunne opleve på en ganske kort demonstration, så gør den det absoluts hæderligt. Det virker på ingen måde, som om Lenovo har sparet på ydelsen for at lave så lille en bærbar pc.

Ikke skrøbelig Man kunne frygte, at så tynd en maskine (LaVie Z er kun 16,9 millimeter tyk)ville være skrøbelig, men Lenovo har benyttet en magnesium-lthium legering, som, de siger, vejer halvt så meget som aluminium, men giver samme robusthed. LaVie Z benytter de nyeste Intel processorer, har et 13-tommer display med en opløsning på 2560 x 1440 pixels og er udstyret med en 128 GB SSD og alt, hvad man ellers kan forvente af netværk og tilslutningsmuligheder.

LaVie Z kommer i to udgaver, HZ550 og den lidt større HZ750, der vejer lige over 1 kilo men til gengæld har en skærm, der ligesom Lenovos Yoga 2-i-1 pc’er kan drejes 360 grader, og desuden kan den køre Intels hurtigste i7-processorer.

Vi ved ikke, hvornår eller om LaVie Z kommer til Europa. Tidligere maskiner i serien, der er lavet i samarbejde med japanske NEC, har været forbeholdt det asiatiske marked. Men der er håb, da LaVie Z for første gang kommer på det amerikanske marked i maj til en pris på lige over 8.000 kroner for den mindste og letteste model.

> Læs flere nyheder fra CES 2015 her

Måske er du interesseret i ...