Svampeoplader

Grøn oplader skal redde verden

Ladere til vores telefoner sviner med strømmen, især fordi adapteren også bruger strøm, når mobilen ikke er tilsluttet, men spildet kan man undgå med en ny grøn oplader, der netop er præsenteret på CeBIT-messen.

4. marts 2011

Mange sætter deres elektroniske udstyr til at lade natten over uden tanke for, hvornår de er færdige og reelt ikke har brug for mere strøm. Det betyder, at de små elektroniske stykker udstyr stadig suger strøm ud af kontakten til ingen verdens nytte. Det har nu fået firmaet OSUN GOODS til at producere en oplader, der selv slukker for strømmen, når produktet er ladet op.

Den lille oplader er formet som en svamp, og skal sættes direkte i stikkontakten. Produktet er netop blevet præsenteret på årets CeBIT-messe, og det er ikke småting, firmaet bag håber, at den kan gøre for miljøet. Hvis 70 millioner mennesker bytter deres gamle oplader ud med denne, kan man ifølge deres beregninger spare 47 millioner tons CO2 om året. Den nye oplader fås i forskellige farver og er kompatibel med den type USB-oplader, som EU har sørget for, at alle nye mobiltelefoner skal produceres med.

Den grønne svamp er endnu ikke til at købe i butikkerne, men kommer til at koste mellem 100 og 150 kroner. Firmaet har også lavet en dock til iPod og iPhones, der fungerer efter samme princip.

Måske er du interesseret i ...