radarcat

Googles nye sensor er ren magi

RadarCat kan kende forskel på alverdens materialer.

10. november 2016 af Mikkel Jacobsen

Det er bare en lille hvid plade, men så snart den kommer i kontakt med en genstand, kan den på et splitsekund registrere, hvad det er. Ikke nok med at sensoren kan kende forskel på appelsiner og æbler – den kan også vise, hvilke materialer en genstand består af.

Den ved det ikke af sig selv, men har fået det fortalt, efterhånden som nye genstande er blevet scannet og indtastet. Den kan huske materialer og sammensætninger, og dermed gætte sig frem til lignende genstande. Forskerne bag kalder den RadarCat.

Se hvordan det virker i videoen herunder:

Mange muligheder Der er nogle ret spændende muligheder i teknologien. I videoen ser man blandt andet, hvordan en telefon med sensoren indbygget kan skifte layout, alt efter om brugeren har handsker på eller ej. Videoen viser også, at sensoren kan kende forskel på, om der er væske i et glas eller om det er tomt. Det ville lade tjenere på en restaurant vide, når det er tid til at hælde mere op til gæsten. Det er også oplagt, at sensorerne kan bruges i affaldshåndtering, hvor de automatisk kan sørge for, at bestemte materialer kommer de rette steder hen.

Det er kun fantasien blandt personalet i Googles laboratorier, der sætter grænser.

> Læs mere om ny teknologi her

Måske er du interesseret i ...