Google assistant

Snart ved du måske ikke, om du snakker i telefon med en robot, eller om der er et menneske i den anden ende.

Googles assistent kan snart foretage opkald for dig

Google har i en imponerende demonstration vist fremtidens digitale assistent, som vil få de fleste til at tro, at der er et rigtigt menneske bag din virtuelle assistent.

Der har i flere år været en teknologisk kamp imellem de forskellige virtuelle assistenter som Google Assistant, Apples Siri og andre på markedet. 

Nu ser Google ud til at have taget et kæmpe skridt foran konkurrenterne.

Til Googles udviklerkonferrence forleden demonstrerede firmaet en ny kunst, som de har lært deres assistent – nemlig at få den til at foretage opkald på dine vegne på en måde, så dem der modtager opkaldet ikke engang opdager, at de taler med en robot.

I videoen herunder vises to ægte samtaler, som Googles assistent har haft med henholdvis en frisør og en restaurantmedarbejder. 

Opkaldene starter ved cirka 1.00 i videoen.

Et gigantisk skridt fremad

De nye funktioner i assistenten er kommet af Googles fortsatte fokus på kunstig intelligens. Assistenten er i dette tilfælde blevet ”trænet” ved at lytte til tusindvis af opkald for at forstå, hvordan den skal svare på forskellige spørgsmål.

Efter demonstration blev der dog lagt vægt på, at Googles assistent stadig ikke kan føre en flydende samtale, men er begrænset af simple opgaver som at reservere en tid hos en frisør eller lignende.

Det kan stadig vare længe, før du får adgang til denne funktion på din egen telefon, men Google fortæller, at de vil fortsætte med at teste og forbedre funktionen i løbet af i år.

> Læs mere om ny teknologi her

Måske er du interesseret i ...