googlekontaklinse

Google udvikler smart kontaktlinse

Smarte kontaktlinser skal i fremtiden hjælpe diabetespatienter med at holde styr på kroppens glukoseindhold.

En af de helt store trends i samfundet er at gøre stort set alt smart eller intelligent. Telefonener, huse og ure kan allerede i dag købes i smart-varianter, og nu står kontaktlinsen også til at blive gjort intelligent. Google bekræfter nemlig, at de arbejder på at konstruere kontaktlinser med små glukosesensorer og LED-lamper, der skal hjælpe diabetespatienter med deres sygdom.

Sensorerne skal nemlig kunne registrere glukoseindholdet i brugerens tårer, og når indholdet bliver for lavt, lyser de små LED-lamper, så brugeren ved, at det er på tide at tage sin medicin.

Der går dog stadig en del tid, før diabetikere kan få gavn af de smarte-linser i hverdagen, men søgegigantens første forsøg har givet positive resultater.

”Teknologien er stadig i sine tidlige stadier, men vi har gennemført adskillige kliniske forsøg, der har hjulpet med at forbedre vores prototype,” skriver virksomheden i et blogindlæg.

Bliver smart-linsen en realitet, vil det altså kunne gøre livet noget nemmere for den store del af mennesker, der lider af sygdommen. Ifølge den Internationale Diabetes Forening vil det i 2035 omfattende hvert tiende menneske.

Måske er du interesseret i ...