Google

Google bliver klogere

Søgemaskinernes konge vil finde præcis hvad du leder efter med færre klik.

21. maj 2012

Søgemaskiner er, og har altid været, en søgning på nøgleord, som virker via kompleks matematik. Men Google, vil ikke længere bare være en søgemaskine. Google vil være en vidensbase, som aktivt hjælper dig med at finde hvad du søger, og måske endda hjælper dig til at gøre nye opdagelser.

Derfor har Google startet projektet Knowledge Graph (vidensgraf). Det betyder. at en google-søgning ikke længere kun søger på nøgleord, men også i en database som indeholder viden om emnet, og relaterede emner. I øjeblikket indeholder databasen 500 millioner objekter, og 3,5 milliarder fakta, som forbinder dem. Google vil ud fra dine søgninger prøve at give dig de mest relevante fakta direkte på siden, så du ikke skal klikke videre for at finde, hvad du leder efter.

For dig betyder det, at når du søger på Google vil der i højre side være en boks med alle de mest relevante fakta omkring det emne, samt en underkategori for relaterede emner. For eksempel, hvis du søger på en bestemt kunstner, vil den vise andre berømte kunstnere i samme genre. Søgemaskinen vil desuden vide, hvis der er flere relevante emner, der gemmer sig under de samme ord og give dig muligheden for at vælge, hvad du vil vide noget om. På den måde håber Google at kunne give dig præcis hvad du leder efter, direkte på siden.

Måske er du interesseret i ...