Microsoft Surface bord

Gør dit stuebord intelligent

Microsoft har videreudviklet deres intelligente og berøringsfølsomme bord Surface, der tidligere var beregnet til hoteller og virksomheder. Nu er prisen dog ved at nærme sig et leje, hvor alle kan være med.

18. marts 2011

Microsoft fortsætter arbejdet på deres interaktive bordcomputer Surface. I samarbejde med Samsung lancerer de snart Surface 2, der kan endnu mere end den første version, og allervigtigst er meget mere elegant designet og til den halve pris. Microsoft forestiller sig stadigvæk mest, at Surface fx bliver installeret som informationskiosk i hotellobbyer, butikker, restauranter og sygehuse. Den nye udgave rummer en Samsung 40-tommer HD-skærm, en AMD Athlon II X2-processor og et Radeon HD 6700 grafikkort. Det hele styres af Windows 7.

Det specielle ved bordet er den berøringsfølsomme overflade (surface betyder overflade), der kan holde styr på 50 punkter samtidig, læse tekst og genkende særlige mærker man kan sætte på ting, der placeres på bordet. Glasset er bygget af firmaet Corning, der også laver glas til fx iPhone, og skulle kunne tåle at man taber en fuld ølflaske fra mere end en halv meters højde på det. Vi så bordet demonstreret på scenen af Microsofts øverste chef Steve Ballmer på dette års CES-messe i januar, men nu skulle bordet altså snart være til salg. Prisen på omkring 40.000 kroner er stadig i den dyre ende selv for designermøbler, men så kan bordet også meget mere end dem blade som Bo Bedre normalt skriver om.

Måske er du interesseret i ...