kop-højttaler

Gør dit skrald til lækker lyd

Nu kan du bruge dine tomme plastikflasker og mælkekartoner til at spille musik på. En smart højttaler, der netop nu udstilles på CeBIT-messen, sættes fast på gammelt affald og skaber lyd i rummet.

3. marts 2011

På alle store IT-messer rundt omkring i verden er de asiatiske producenter altid rigt repræsenteret med et bredt udvalgt af mere eller mindre ubrugelige ting til computere og mobiltelefoner, og CeBIT-messen i Tyskland er ingen undtagelse. Men heldigvis er der også guldkorn at finde blandt de små gadgets.

Et enkelt produkt med navnet Vibroy har formået at få en mindre folkeskare til at samle sig omkring firmaet Xenics’ stand. Det er en lille aflang plastikcylinder, som kan forvandle de fleste overflader til højttalere, hvis man klistrer den ene ende fast på dem. De entusiastiske medarbejdere på producentens stand demonstrerer deres produkt på et bredt sortiment af husholdningsskrald fra papkasser til tomme flasker og mælkekartoner, og alle sammen virker perfekt som midlertidige højttalere. Ifølge producenten kan alle overflader bruges, så længe de kan vibrere en smule, men det bedste resultat får man ved at bruge højtaleren på hule genstande som en papkasse. Den lille enhed bruger to almindelige batterier, som skulle være i stand til at holde den kørende i seks timer, hvilket gør den perfekt til skovturen eller stranden, hvor man normalt ikke har adgang til højttalere. Folkene fra Xenics regner med at vibrationshøjttaleren kommer til det europæiske marked senere på året, hvor den vil koste omkring 200 kroner.

Måske er du interesseret i ...