virtuelt tastatur

Fremtidens tastatur er usynligt

Fremtidens bud på dit nye computertastatur, kombinerer trykfølsomme armbånd og virtuelle briller.

7. maj 2014

Forskere ved Mälardalen Universitet i Sverige er i gang med at udvikle en helt ny type tastatur, der består af armbånd, der arbejder sammen med virtuelle briller, fx Google Glass.

Armbåndene sættes på håndryggen og indeholder sensorer, der kan registrere musklerne i dine hænder. De kan også registrere, hvor langt dine fingerspidser er fra den nærmeste flade overflade. Alle informationer fra armbåndet vil så blive sendt til fx Google Glass, der projicerer et tastatur i brillerne, så du kan skrive direkte på fx dit skrivebord.

En af de største fordele er, at du slipper for ergonomiske problemer, fordi du selv kan bestemme, hvor du vil have dine hænder. Armbåndene kan også bruges som mus eller til at spille computerspil og musik.

Projektet er stadig kun på forsøgsstadiet, og det endelige design er ikke færdigt. Der mangler 8-12 millioner kroner, for at realisere projektet, og universitetet har søgt sponsorer, så tastaturet kan komme i produktion. Forskerne håber på, at det kan være klar om et års tid.

Måske er du interesseret i ...