windows8startknap

Førende pc-producent giver Windows 8-modeller ny startknap

Verdens største producent af pc’er, Lenovo, giver Windows 8 den gode gamle startknap og tilføjer en ny app-butik til styresystemet.

Startknappen har været fast inventar i Windows i over et årti, men med Windows 8 sløjfede Microsoft den gamle kending til stor ærgrelse og kritik for mange pc-brugere. Det råder verdens største leverandør af computere, Lenovo, nu bod på ved at installere en startknap på alle nye modeller.

Der er tale om et gratis program med navnet Pokki, der giver dig startknappen i et udseende, som du kender fra tidligere version. Det er ikke forbeholdt Lenovo-computere, og kan hentes på programmets hjemmeside.

Pokki giver dig ikke alene en startknap, men også en ny app-butik som alternativ til Windows Store, så brugerne får et bredere udvalg af programmer.

Microsoft selv har også lyttet til kritikken af den manglende startknap, som vender tilbage i en ny form med opdateringen Windows 8.1, der kommer i løbet af efteråret. Der er dog ikke tale om den traditionelle startknap, men i stedet en genvej til Windows 8’s Startskærm.

Måske er du interesseret i ...