Fitbits strava app afslører militærbaser

Militærbaser i krigszoner er blevet afsløret af soldaternes moderne fitnessure. 

Fitness-app afslører militærbaser

Fitness-appen Strava afslører angiveligt militærbaser ved hjælp af soldaternes fitness-trackere.

30. januar 2018 af SLO

Hvis du vil tabe dig nogle kilo, kan du øge motivationen ved at købe et fitness-ur med GPS. Bagefter kan du importere dataene til appen Strava, der giver informationer som gennemsnitspuls, kalorieforbrænding og længden på dine træningspas.

Men netop GPS-delen har vist sig at være et problem for soldater verden over.

Strava afslører militærbaser

I slutningen af sidste år publicerede Strava et globalt verdenskort, der igennem farver fortæller, hvor i verden, Stravas 27 millioner brugere dyrker motion.

Strava app heatmap

Klik dig in på Stravas heatmap og udforsk selv, hvor de 27 millioner brugere ynder at dyrke motion. 

Men nu har folk bemærket, at kortet lyser op i områder, hvor befolkningen ikke umiddelbart har råd til fitness-ure. Eksempelvis i krigszoner og ørkenområder i fx Irak og Syrien, hvor militærbaser lyser op i de tyndtbefolkede områder.

Det betyder, at soldaternes mindste skridt på og omkring baserne bliver vist på det omtalte heatmap. 

Den første afsløring kom på det sociale medie Twitter, hvor brugeren Nathan Ruser fandt frem til, at militærbaserne lyste klart og tydeligt op på kortet.

Hurtigt fulgte andre brugere trop med påståede eksempler på mere eller mindre hemmelige militærbaser, der pludselig let kunne identificeres i Strava-appen.

Sagen får ifølge Washington Post konsekvenser for de amerikanske soldater i disse områder, hvor reglerne for brug af privatlivsindstillinger på fx mobiltelefoner og fitness-ure bliver revideret.

Strava har desuden meldt ud, at de vil samarbejde med den amerikanske regering og hær, for at løse problemerne. De opfordrer samtidig folk til at tjekke privatlivsindstillingerne i appen. 

Måske er du interesseret i ...