Facebook drone 2

Facebook vil udbrede internettet med droner

Facebook vil sammen med en række it-giganter, bringe internet ud til hele verden ved hjælp af flyvende droner.

31. marts 2014

Facebook er i gang med at udvikle teknologi, der gør det muligt at bringe internet til de to tredjedele af verden, der stadig ikke er online. Denne teknologi indebærer førerløse fly, såkaldte droner, der skal bruge solenergi til at flyve rundt i 20.000 meters højde. Højden minimerer risikoen, for at vind og vejr vil forstyrre dem. Facebook har hyret flere rumfartseksperter blandt andet fra NASA, som skal hjælpe med at udvikle dronerne. Bag projektet, der hedder Internet.org, står også firmaer som Nokia, Samsung og Ericsson.

Holdet arbejder på at sende internetsignalet ved hjælp af lasere, der sender besked mellem landjorden og dronerne. Det skulle give hastigheder, ligeså hurtige som fiberbredbånd. Organisationen regner dog med, at de kan bruge satellitter til at sende signalet i stedet for droner i meget tyndt befolkede områder.

Der har før været succes med soldrevne droner, blandt andet et projekt kaldet ”Solar Pulse,” hvor dronernes batterier blev ladet op om dagen og brugt til at flyve med om natten. Her nåede droner at flyve ture på 1600 kilometer.

Måske er du interesseret i ...