Intelbilled

Få en stationærs kræfter i din mobil i 2014

Intel tror på, at du kommer til at have en mobiltelefon med kræfterne til at kombinere 3D data med den virkelig verden - inden for de næste tre år.

2. marts 2012

Intel annoncerede til deres nylige pressekonference i sammen med Lego, at den teknologi de i øjeblikket tester i Lego-butikker vil være at finde i din mobiltelefon inden for de næste tre år. Den teknologi hedder Augmented Reality (modificeret virkelighed), hvor et kamera i samarbejde med en computer kan genkende objekter i den virkelig verden, og projicere virtuelle objekter i 3D på dem.

I Lego-verdenen bruger de teknologien til at vise indholdet i kassen, når du holder den op til skærmen. Sættet bliver vist i fuld bevægelse oven på boksen, så du kan se hvad der er i, og hvad det kan.

Problemet med den teknologi er at det kræver rigtig meget regnekraft, som ikke er tilgængelig på nogen nuværende eller planlagte smartphones (som vi kender til). Men Intels repræsentant forklarede, at de satser på at de kan gøre den teknologi tilgængelig i en mobiltelefon i 2014. Og det vil de blandt andet gøre ved at udvikle mobil-processorer så kraftige som dem du finder i end stationær computer i dag.

Måske er du interesseret i ...