Fremtidens fysioterapeut

Elektronisk fysioterapeut på CeBIT

For mange mennesker er træning og det at holde sig i form rent pligtstof, men ny teknologi præsenteret på CeBIT-messen kan gøre genoptræning langt nemmere og gøre det sjovere at holde sig i form.

4. marts 2011

Forestil dig, at du havde en fysioterapeut eller personlig træner med dig altid. Med den elektroniske træningsassistent bliver dette nu muligt. Det er det tyske forskningsinstitut Frauenhofer, der står bag en ny teknologi, som de præsenterer på årets CeBIT-messe. Frauenhofer har fremstillet en træningsbluse, der kan fortælle dig, om du træner rigtigt.

Via censorer, der sidder i blusen, kan man lagre, hvordan bevægelserne skal udføres. Informationerne sendes til din smartphone eller computer, som kan hjælpe dig med at udføre øvelserne korrekt, enten mens du laver dem eller bagefter. Fordelen ved dette system er, at du kan tage træningsblusen med til din personlige træner eller fysioterapeut, som viser dig, hvordan øvelserne skal udføres. Derefter kan du lave øvelserne derhjemme, når du er alene med programmet som assistent. På den måde kan genoptræning blive langt nemmere, fordi man ikke er afhængig af at have en professionel til at holde øje med træningen. Træningsblusen er endnu ikke på markedet, men Frauenhofer håber at kunne præsentere et produkt i løbet af et år eller to.

Måske er du interesseret i ...