nyheder/ces_145.jpg

Elektronikmesse i skyggen af finanskrise

I denne uge afholdes en af verdens største forbrugerelektronikmesser, CES, i Las Vegas, og til trods for finanskrise, er der alligevel udsigt til overraskelser. Komputer for alle er med og rapporterer fra messen.

Finanskrisen forventes at præge dette års CES-messe, selvom der som vanligt er lagt op til et overdådigt show, hvor elektronikbranchen fremviser deres nyeste dimser under pomp og pragt med deltagelse af branchens absolutte topfolk. Messen er i år ikke helt så stor som sidste år, og det skal nok tilskrives, at finanskrisen vil påvirke elektronikproducenterne til være mindre risikobetonede med nye produkter.

Grøn teknologi er i den grad kommet på dagsordenen, særligt i USA, hvor en bølge af miljøbevidsthed har indtaget Silicon Valley.

IFA-messen i Berlin, der blev afholdt i efteråret, gav en forsmag på, hvad der ryger på hylderne i butikkerne i de kommende måneder. Dengang havde elektronikproducenterne fortsat fokus på fladskærme. Produktlanceringerne på CES-messens forventes også at være domineret af TV-apparater, der bruger mindre strøm, samtidig med at de bliver tyndere og tyndere. Her har særligt Sony allerede sendt en række skærme på markedet, baseret på den ultra-flade OLED-teknologi, som desværre endnu er meget dyr.

Også bølgen af Netbooks forventes at rulle ind over CES-messen - som en direkte følge af finanskrisen. Netbooks er små bærbare computere, der er meget billige i anskaffelse, og som kun lige akkurat kan det mest nødvendige. De små computere har vist sig at være en sællert, fordi de ramte markedet på det helt rigtige tidspunkt.

Komputer for alle er på CES-messen, og vil rapportere hjem om de nyeste tendenser indenfor gadgets og elektronik.

Måske er du interesseret i ...