drone pizza

Droner leverer varen

Sejt fremtidskram er på vej til at blive dagligdag. Droner er begyndt at levere varen.

5. september 2016 af Steffen Nielsen

Droneteknologien fungerer som skabt til varelevering, men lovgivningen er ofte på tværs. En række konkrete tiltag viser dog allerede nu, hvad du kan forvente om få år. Her er et par eksempler på ting, der kan leveres med droner, og som der arbejdes med på højtryk i testcentre over alt på kloden.

Bøger Amazon Prime Air er et underafdeling af internetbutikken Amazon. Lige nu tester afdelingen drone-levering i USA, England, Israel og Østrig. Amazon har et erklæret mål om kunne levere bøger af andet godt med drone inden for 30 minutter. Endnu er Amazons drømme imidlertid blokeret af blandt andet amerikansk luftlovgivning. Billedet herover viser Amazons drone.

Medicin Droner er perkekt til situationer, hvor normal levering er besværlig. I 2015 godkendte de amerikanske luftfartsmyndigheder, at droner kunne benyttes til levering af medicin og andet livsreddende materiel i landområder i staten Virginia. Det er det hidtil eneste tilfælde, hvor drone-levering er tilladt i USA.

Pizza! I New Zealand har Domino's Pizza fået tilladelse til at teste levering af pizzaer med droner. Det er første gang, at kommerciel dronelevering er blevet tilladt, altså en vaskeægte verdensdebut.

Som droneteknologien er nu, at levering med drone typisk begrænset til pakker på under 1 kilo.

> Her kommer pizza-dronen

Måske er du interesseret i ...